Даоски практики

Даоските практики са на повече от 5000 години и тяхната основна цел е да носят здраве, радост и дълголетие. Предавани от уста на ухо, от сърце на сърце, от учител на ученик, те събират в себе си хилядолетния опит на поколения даоски майстори, отшелници, лекари от традиционната китайска медицина, майстори на бойни изкуства. Доаските формули били предавани в най-строга тайна. Есенцията от тях е събрана от Майстор Мантак Чиа и повече от 40 години се преподават публично и открито на всеки, който има желание да ги изучи и промени себе си и живота си към по-добро.

Практиките са лесни за заучаване и практикуване, което ги прави подходящи за всякакъв тип хора с различен темперамент и телесна конституция. Практиките се преподават от квалифицирани инструктори, които са минали съответното обучение и изпити.

Основни енергийни практики

Вътрешна усмивка

Вместо силово да се опитва да концентрира и насочи своето съзнание в медитативните практики, ученикът се научава меко и естествено да го използва, за се научи да работи с него. Вътрешната усмивка е основният метод за работа със съзнанието в системата на даоската вътрешна алхимия. Усмихването води до отпускане на психиката и цялото тяло, освобождаване от стреса и напрежението, които се крият много дълбоко в тялото: във вътрешните органи.

Какво по естествено от усмивката?

Научете повече

Шестте лечебни звука

Всичко във вселената вибрира, всичко е музика, звук. Определени вибрации връщат здравето на вътрешните органи, водят то тяхното отпускане, омекване и освобождаване на задържаните токсини и излишната топлина, която те задържат заради стрес и напрежение. Лечебните звуци трансформират отрицателните емоции в положителни. Превръщат омразата, гнева, страха, тревогата и тъгата в радост, доброта, спокойствие, честност и смелост.
Научете повече

Микрокосмическата орбита

Малкият небесен кръг, както още наричат тази медитативна практика, е основният метод за медитация, на който се научава ученика. Нарича се орбита, защото обикаля тялото, като свързва централната нервна система, всички вътрешни органи и жлези. Този метод на медитация възстановява естественото протичане на най-главния поток от енергия в тялото, като по този начин повлиява всеки един аспект на тялото и съзнанието.
Научете повече

Чи самомасаж

От най-дълбока древност и до наши дни, даоските майстори са били удивително младолики. Един от източници на тяхната младост са били методите на даоисткия масаж: използването на вътрешната енергия или Чи, за да се укрепят и възстановят своите сетивата и вътрешните органи. От няколко масажни движения, които да ни вдигнат на крака за минути, до ежедневна програма за възстановяване на силите и подмладяване, Чи самомасажът представлява гъвкава система от масажни похвати, които да са винаги и навсякъде на наше разположение.
Научете повече

Сексуална алхимия

Даоски сексуални практики за мъже

Даоски сексуални практики за жени

Съвместна даоска култивация

Чи Ней Дзан

Pregnancy or diet concept, female hands forming heart shape on t

Чи Ней Дзан - масаж на вътрешните органи

Научете повече

Сливане на 5-те елемента и 8-те сили

Сливане на петте елемента

Научете повече

Сливане на петте елемента

Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on Twitter