Даоски тайни на любовта, част 1
февруари 16, 2017
Краят на една епоха
май 14, 2017

Масажът Чи Ней Дзан

Какво представлява Чи Ней Дзан?

Енергийният масаж на вътрешните органи или Чи Ней Дзан е древна източна терапевтична масажна техника. Според древните даоси, които са систематизирали този масажен метод за поддържане на здравето и балансиране на различните видове жизнени енергии в тялото, вътрешните органи произвеждат и складират различен тип емоции. Отрицателните емоции са тези, които с времето се натрупват, понижават качеството на живот и са причина за появата на болестите и състаряването на тялото.

В Чи Ней Дзан се използват естественото протичане на лимфата, кръвният поток и жизнената енергия в тялото, за да се отстранят различни видове физиологични, емоционални и енергийни блокажи във вътрешните органи.

Масажът е съсредоточен предимно в коремната област, но се третират и части от гръдния кош, гърба и крайниците на клиента.

Въздействие и ползи ползите от Чи Ней Дзан

Въздейства се както върху плътните, така и върху кухите органи: бял дроб – дебело черво, стомах – далак, сърце – тънки черва, пикочен мехур и бъбреци, жлъчен мехур – черен дроб. Масажът премахва факторите, които водят до събиране на силни отрицателни емоции като тъга, тревога, омраза, страх и гневливост, за да ги замени с радост, спокойствие, доброта, честност и смелост. Чи Ней Дзан се съсредоточава върху причините за заболяванията, а не в премахване на последствията. Той е ефективно средство за отстраняване на токсини и прекомерна топлина, задържани в органите и в тъканите около тях, като подпомага процесът по тяхното изчистване и поставя началото на балансиране на емоциите, зараждане на вътрешен покой и хармония.

С всяка сесия клиентът научава и различни лесни за изпълнение методи, с които да продължи благотворното въздействие и сам да може да повлияе на своите емоции и състоянието на вътрешните си органи, за да не задържа отрицателни емоции в тях.

Записване на час за масаж:

Масажната сесия продължава около час и половина, като при първа сесия има кратък разговор с клиента, за да се установят проблемните зони и емоции.

Препоръчително е клиентът да не е консумирал храна поне 2 часа преди масажа!

Цена на масажа: 50 лв.

За допълнителна информация и записвания:
Иван Петков,
тел. 0893 478 426
сертифициран Чи Ней Дзан масажист и
инструктор от „Универсалното лечебно Дао”

 

Адрес: София, Дивали йога център, бул.Витоша 91

 

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on Twitter

Коментари

comments