energy

 

Името ми е Иван Петков и съм сертифициран инструктор към Системата на „Universal Healing Tao”, създадена от майстор Мантак Чия. За мен да живееш, означава да се движиш и да се радваш. Всички казваме, че ни липсва време за хубавите неща, но в действителност ни липсва енергия, жизненост, сила. С удоволствие споделям моя опит в това как да бъдем по-естествени, жизнени и да можем да се радваме повече, все неща, които можем да споделим с любимите ни хора.

Дао_Диплома009

Ци Гун и даоска вътрешна алхимия – водя редовни занимания и се опитвам да споделям с всеки, който проявява интерес, как да поддържа своите „три съкровища“ в изправност, за да постигне физическо, емоционално, ментално и духовно здраве.

Неотменима част от даоските практики е сексуалното Гун Фу – практики, чрез които да спрем загубата на огромно количество енергия, която губим при половия акт(мъжете) или при месечния цикъл(жените). Практиките имат за цел увеличаване на удоволствието от секса и използването на тази мощна творческа енергия като вдъхновение в ежедневния ни живот.

За подсилване на здравето използваме балансиращите и укрепващи практики на Желязната ризница, Дан Тиен Ци Гун, Ней Гун на сухожилията, Дао Ин и др. Към това добавям и медитативните практики на Микро-космическата орбита и Сливането на 5-те елемента.

Корпоративни обучения – даоските практики са изключително ефикасни и лесни за заучаване и практикуване, което ги прави много подходящи за всякакъв род професии, подложени на голям стрес, умора, застояване, прекомерно стоене прав или много движение. Всекидневно преподавам на хора с различни професии и виждам ефекта от динамичния начин на работа и служебните проблеми, стрес, който се отразява на тяхната работоспособност, здраве и начин на живот. Самият аз работя по над 8 часа на компютър и изпитвам на гърба си всички отрицателни последици от този начин на работа. В миналото съм работил и като бизнес акаунт мениджър в мобилен и телекомуникационен оператор, търговски представител, бизнес акаунт мениджър, консултант в магазин и монтажист на мебели – все професии, които изискват много движение, динамика и стоене прав, та съм запознат и с тази страна на проблемите.
Последното обучение беше в HP България, като част от екипа на Монтфиз. Обратната връзка беше много много положителна, а някои от хората, които присъстваха, минаха в последствие и през нашите семинарни обучения.

Чи Ней Тсанг – Масаж на вътрешните органи. За много хора пътят към себепознанието минава през крайни фази на застояване, дълбок стрес и разклатено здраве. Масажът на вътрешните органи е начин те да осъзнаят, може би за пръв път, какво се случва вътре в тях и в какъв дълбок дисбаланс живеят. Това не е само масаж, при който един човек се труди, а друг пасивно получава някакви ползи. В съчетание с различните терапевтични техники, масажираният се научава как да се освобождава от стреса и как постепенно да промениживота си.

Масаж_ed

Биография

На 6 годишна възраст, жените вкъщи ме записаха на спортни танци, въпреки че баща ми настояваше да тренирам баскетбол или волейбол. Следващите 7 години танцувах и имам няколко челни класирания в национални и международни състезания.  На баскетбол ходих тайно, но за кратък период от време . Въпреки това много обичам този спорт. От танците ми остана дисциплината и радостта от танцуването, както и уважението към жената.

Съпругът на учителката ми по танци се занимаваше с Тай Чи Чуан , едно прекрасно бойно изкуство, и така се запалих по него. Отказах се от танците и в следващите почти 5 години го изучавах от прекрасен учител. От него се запознах за пръв път с китайския Ци Гун и други даоски практики. Когато отидох студент, продължих с друго бойно изкуство – Винг Чун Кюн – което изучавах в продължение на година и половина. Посещавах тренировки и по други бойни изкуства, но не съм се занимавал достатъчно сериозно с тях, за да имам право да ги спомена. От бойните изкуства се научих на самодисциплина. Те ми избиха от главата всякакви романтични представи за боя, както и желанието да се бия и да бъда агресивен. Засилиха интереса ми към вътрешните практики.

Салса танцувам от около 5 години и тя е начин да продължа да се радвам на танца и радостта от движението.

%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%be%d0%b2Имам диплома за професионален масажист, интерес, който се породи в мен покрай различните медитативни практики. Дипломиран масажист съм и в Чи Ней Тсанг – масаж на вътрешните органи. Древен китайски терапевтичен метод, който служи за освобождаване на най-дълбокото напрежение и стрес, което задържаме в нас – във вътрешните органи.

С Интегрална Йога се занимавах 2 години, а приятели йогини имам доста преди това. Питая само най-хубави и приятелски чувства към тази система. За Йога мога да кажа, че заедно с бойните изкуства, са върховете от които успях да видя моята планина. Различният поглед ме направи много по-толерантен и отворен към всякакви системи и практики, а в същото време и по-концентриран в това, което смятам за Път на моя живот – Даоските практики.

С Даоски практики се занимавам от 15 годишен и никога не съм преставал да ги практикувам.  От 2010 се занимавам по-целенасочено и с идеята да%d1%82%d0%b0%d0%b9-%d1%87%d0%b8-%d1%87%d1%83%d0%b0%d0%bd ги преподавам. Започнах със споделяне с познати, организирах няколко семинарни занятия и постепенно се появи малка група. Освен да водя групи по Ци Гун, в Момента усилено се занимавам и с Чен стил на Тай Чи Чуан.

Ще завърша с думите на моя първи учител: Не искам нищо да ви обещавам предварително! Мога най-смирено, с голям ентусиазъм и радост да ви поканя да пробвате даоските практики. Вариантите са два: може да ви харесат даоските практики, а може и да не се получи – в такъв случай ще си останем приятели. И в двата случая печелим! По важното е, че ще пробвате! Животът е като един голям Път, по който можеш да вървиш напред или пък да чакаш отстрани и нищо да не се случва. Проявете любопитство и смелост, останалото само ще се нареди. Заслужава си!

Освен в този блог, повече информация може да намерите в: Нашата Facebook група.

Vizitka_Dao

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter