вторник, 23 април, 2019
Вътрешна

Вътрешнаусмивка

Вместо силово да се опитва да концентрира и насочи своето съзнание в медитативните практики, ученикът се научава меко и естествено да го използва, за се научи да работи с него. Вътрешната усмивка е основният метод за работа със съзнанието в системата на даоската вътрешна алхимия. Усмихването води до отпускане на психиката и цялото тяло, освобождаване от стреса и напрежението, които се крият много дълбоко в тялото: във вътрешните органи. Какво по естествено от усмивката?

6 лечебни

6 лечебни звука

Шестте лечебни звука Всичко във вселената вибрира, всичко е музика, звук. Определени вибрации връщат здравето на вътрешните органи, водят то тяхното отпускане, омекване и освобождаване на задържаните токсини и излишната топлина, която те задържат заради стрес и напрежение. Лечебните звуци трансформират отрицателните емоции в положителни. Превръщат омразата, гнева, страха, тревогата и тъгата в радост, доброта, спокойствие, честност и смелост.

Микро

Микроорбита

Малкият небесен кръг, както още наричат тази медитативна практика, е основният метод за медитация, на който се научава ученика. Нарича се орбита, защото обикаля тялото, като свързва централната нервна система, всички вътрешни органи и жлези. Този метод на медитация възстановява естественото протичане на най-главния поток от енергия в тялото, като по този начин повлиява всеки един аспект на тялото и съзнанието.

Чи

Чисамомасаж

От най-дълбока древност и до наши дни, даоските майстори са били удивително младолики. Един от източници на тяхната младост са били методите на даоисткия масаж: използването на вътрешната енергия или Чи, за да се укрепят и възстановят своите сетивата и вътрешните органи. От няколко масажни движения, които да ни вдигнат на крака за минути, до ежедневна програма за възстановяване на силите и подмладяване, Чи самомасажът представлява гъвкава система от масажни похвати, които да са винаги и навсякъде на наше разположение.

Мъжки

Мъжкипрактики

Женски

Женскипрактики

Съвместно

Съвместноразвитие

Чи

Чиней дзан

Чи Ней Дзан, масажът на вътрешните органи, е проявление на състраданието и безусловната любов, които практикуващите даоски практики развиват у себе си. Много от хората не обичат да ги докосват в коремната област, която почти никога не се подлага на масаж при класическите методи. Това е така, защото там се складират много напрежение, силни отрицателни емоции и токсини, които правят областта чувствителна, дори болезнена.

Сливане на

Сливане на 5 елемента